Kärlek vid första kastet!

William Moberg-Faulds

Foto: TV4
William Moberg-Faulds Foto: TV4

I Sverige finns 40 000 kvadratkilometer vatten. Det är en lika stor yta som tretton Gotland. Vi har också 1 159 mil fastlandskust. Det är ungefär ett kvarts varv runt jorden. Det är siffror som borde få alla fiskeentusiaster att omgående treva efter flugspöet, kolla draglådan eller fundera på om vadarbyxorna hunnit torka efter den senaste fiskeupplevelsen.

Min kärlek till fisket i Jämtland Härjedalen är grundmurad men jag delar den gärna med dig!

Det finns således gott om bra fiskevatten i vårt land. Frågan är dock om inte de allra läckraste finns i Jämtland Härjedalen. Själv upptäckte jag Jämtland när jag som tioåring satt på biblioteket i Örebro och läste. Tio år senare fick jag chansen att tillsammans med min fiskeidol Rolf Smedman prova på att fiska i länet. Det blev kärlek vid första kastet. Men ingen fisk.

För en fiskeentusiast har Jämtland Härjedalen många fördelar; geografiskt ligger Jämtland Härjedalen bra till för de flesta, fisketillgången är god, de strömmande vattnen är berömda och fisketraditionerna är lika djupa som de milsvida skogar som omfamnar den bördiga och vackra Storsjöbygden. Lägg därtill lokalbefolkningen som oftast är "jäkligt trevligt folk" - hjälpsamma, välkomnande och rejäla.

Personligen både flugfiskar, kastar och metar jag. Flugfisket ligger mig allra varmast om hjärtat och då är kärleken till Jämtland Härjedalen ett lyckokast.

Vill man som optimistisk fiskeentusiast uppleva sitt drömfiske, så bör man testa Jämtland Härjedalens vatten. Risken att man blir besviken är minimal. Optimisten har visserligen lika ofta fel som pessimisten - men han/hon har garanterat roligare. Min kärlek till fisket i Jämtland Härjedalen är grundmurad. Men jag delar den gärna med dig. Jag lovar att ett fiskeäventyr i Jämtland Härjedalen har alla förutsättningar att bli ett minne för livet. Och det jag lovar är inte skrivet med blyerts.

Vi ses i Jämtland Härjedalen!

/William Moberg-Faulds 

Leave a comment

You are commenting as guest.